Tiket dana (nedelja, 25.08.2024)

TIP DANA
TIP DANA

Svašta je danas u ponudi ali mora se biti oprezan jer su iznenađenja na početku sezone više pravilo nego izuzetak. Kvote iz predloga bile su aktuelne u momentu pisanja teksta.

Vulverhempton – Čelsi – 2 @ 1.77 u Primobet

Plavci su ponovo bili dosta aktivni na tržištu ali nismo ubeđeni da će to promeniti stvari na bolje, bar u nekom značajnijem obliku. To pokazuju i prve utakmice Čelsija u sezoni. U prvom kolu Premijer lige izgubili su od aktuelnog šampiona Mančester Sitija na svom Stamford Bridžu a u prvoj utakmici poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija slomili su švajcarski Servet tek u drugom poluvremenu i pobedili sa 2:0. Za novog trenera Enca Marsku ima dosta posla da bi Čelsi ponovo bio u vrhu tabele Premijer lige, gde im, ruku na srce, i jeste mesto. Vulverhempton je osetno slabiji nego ranijih sezona, ponovo su Vukovi više prodavali nego kupovali i borba za opstanak je njihova sudbina u ovoj sezoni. Ko zna, možda ekipa Gerija O’Nila bude prijatno iznenađenje ali je realnije da sa još nekoliko označenih timova biju bitku za izbegavanje jedne od tri poslednje pozicije. Na Molinjuu su pobedili Čelsi u prethodne dve godina a poslednju pobedu su Plavci ostvarili još pre talno pet godina. Sada su kvalitetniji i očekujemo dvojku. Za pobedu Čelsija kvota je 1.75 u kladionici Primobet.

Torino – Atalanta – 2 @ 2.42 u Primobet

”Boginja iz prvincije” je izgledala baš dobro na gostovanju u Lećeu. Na stadionu Via del Mare nisu dali domaćinu ni komadić nade da mogu izbeći poraz na startu Serije A i na kraju još i vrlo ubedljivo slavili sa 4:0. Pre toga Atalanta nije imala zapaženih rezultata u pripremnom periodu a izgubili su i Supr kup Evrope od Reala u Varšavi. Ipak, to ne mora ništa da znači, osvajanjem Lige Evrope tim iz Bergama se izborio za Ligu šampiona i svakako da će imati konkurentan sastav za igranje u elitnom evropskom takmičenju. Granatu su minuti delili od pobede na San Siru protiv Milana. Imao je Torino čak dva gola prednosti do 89. minuta i onda sve prosuo. Dva gola su tada postigli ”rosoneri” i spasili se poraza na stratu prvenstva. Da je neko ponudio Bikovima bod pre meča, tim Paola Vanolija bi tu ponudu oberučke prihvatio, ovako, posle svega viđenog, nezadovoljstvo ostaje njima. Ukoliko bi pobedili Atalantu možda bi zaboaravili milansku tragediju ali je po nama tim iz Bergama, posebno u gostima, dosta moćan. Za dvojku se u kladionici Primobet dobija koeficijent koji iznosi 2.42.

Istra – Hajduk – 2 @ 1.73 u Primobet

Nastavljaju se teški dani za Splićane već na samom startu sezone od koje su imali ogromne ambicije. Najveći deo njih je ugašen već u revanšu sa slovačkim Ružomberokom kada su na svom Poljudu poraženi i završili evropsku odiseju pre nego što su planirali. Opet ništa od grupne faze evropskog kupa, a sudeći po početku sezone u HNL-u i san o tituli bi lako mogao da odleprša i pre nego što se takmičenje zahuktalo. Vazduh su uhvatili preokretom protiv Varaždina u prošlom kolu. Gubio je tim Đenara Gatuza posle prvih 45 minuta ali je nekako ”iskopao” pobedu i ostao sa malim zaostatkom za Dinamom kome se opet smeši igranje u Ligi šampiona. Hajduk ide u Pulu na još jedan ”morski” derbi u domaćem prvenstvu. Ove sezone biće ih više pošto se i Šibenik vratio u elitni rang. Istra je u prva tri kola doživela dva ubedljiva poraza od Dinama i Rijeke ali je na svom terenu uspela da pobedi Goricu. Hajduk ih uvek inspiriše, prošle sezone su im oduzeli 4 boda u četiri meča, ali sada Hajduk mora da pobedi kako zna i ume. Za dvojku se u kladionici Primobet dobija koeficijent 1.73.

Viking – Stromsgodset – 1 @ 1.59 u Primobet

Ekipa iz Stavangera je ostala prošle sezone bez plasmana u Evropu pošto su završili kao 4. a prva tri mesta su obezbeđivala evropske kupove s obzirom da je domaći kup osvojio Molde, petoplasirani tim šampionata. Na Vikingu je da svoj cilj ostvari u ovoj sezoni. Posle dve trećine prvenstva nalaze se na trećem mestu sa 8 bodova manje od lidera Bode/Glimta ali sa samo tri manje od drugoplasiranog Brana. U Evropu će narednog leta i četvrtoplasirani tim a na toj poziciji trenutno je Molde, sa istim brojem bodova kao i Frederikštad. Biće zanimljiv finiš sezone a za Viking nije dobro što retko pobeđuje na strani. Zato su u svom Stavangeru odlični i samo su jednom poraženi u deset utakmica. Pored poraza od Lielstrema imaju i tri remija i 7 pobeda. U goste im dolazi Stromsgodset, ekipa iz sredine tabele, koja je bodovno ipak bliža borbi za opstanak nego za Evropu. U prvom delu sezone Viking je slavio kao gost u Dramenu minimalnim rezultatom, pa očekujemo da bude bolji i pred svojim navijačima. Za jedinicu se u kladionici Primobet dobija kvota 1.59.

Ukupna kvota na tiketu za nedelju u kladionici Primobet iznosi 11.78.

Izvor: Tiket dana (nedelja, 25.08.2024)Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*