Tiket dana (ponedeljak, 09.09.2024)

TIP DANA
TIP DANA

Još dva dana pratim okršaje reprezentacija a onda se vraćamo ligaškim takmičenjima. Predložene kvote i granice važile su u vreme pisanja teksta.

Crna Gora – Vels – 0-2 @ 1.60 u Mozzartbet

Sokolovi su još jedno takmičenje otvorili loše. Poražena je Crna Gora na Islandu sa 2:0 a oba puta domaćin je goove postizao posle prekida i udaraca glavom. Džabe solidna igra izabranika Roberta Prosinečkog u polju, sa Ostrva su se Crnogorci vratili praznih šaka. Grupa je jaka, u njoj su još Turska i Vels, koji ovog puta dolazi u Crnu Goru. Meč neće biti igran u Podgorici već u Nikšiću, zbog lošeg stanja terena na stadionu prestonici. Što se Velšana tiče pitanje je koliko su i oni zadovoljni startnim remijem sa Turskom u Kardifu. Istina, Turci su igrali na EURU ali samo jedan bod, bez postignutog gola, i nije neki rezultat za Zmajeve. To je bio četvrti uzastopni meč ove selekcije na kojoj nisu dali gol. Efikasnost je ostala najveći problem za Vels i teško će na vrh ove grupe ukoliko se to ne promeni. Ovaj meč u Nikšiću je kao nacrtan za mali broj golova. Oni skloni većem harardu mogu probati i sa nerešenim rezultatom, ali mi smatramo da je dovoljno odigrati igru 0-2 gola. Za ovaj tip koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 1.60.

Turska – Island – 1,2+ @ 1.83 u Mozzartbet

Posle solidnih izdanja na Evropskom prvenstvu Turska želi iskorak i u Ligi nacija. U prethodnom ciklusu bili su čak u C diviziji, sada su se vratili u B sa željom da koliko u narednom izdanju budu deo one elitne divizije. Počeli su dobro, osvojen je bod u Kardifu a sada se nadaju prvo pobedi u duelu sa Islandom. Ostrvljani nisu onako kvalitetni kako su bili u periodu od 2016-2018. godine kada su učestvovali i na EURU i na Mundijalu, a bili su i deo A divizije u Ligi nacija. Sada su rezultati dosta slabiji ali startna pobeda nad Crnom Gorom daje nadu da ponovo mogu do nekog velikog rezultata. Za Evropsko prvenstvo su igrali plej-of, prošli polufinale ali su u finalu baraža poraženi od Ukrajine. Mnogo bi značilo za Ribare da su bili u Nemačkoj, ali šta je tu je, slede novi izazovi. Turska je favorit pred svojim navijačima, selekcija je sasvim korentna i vremenom će i rezultati biti sve bolji. Naš predlog za duel sa Islandom je pobeda domaćina uz bar dva postignuta gola. Za 1,2+ kvota u kladionici Mozzartbet iznosi 1.83.

Norveška – Austrija – GG3+ @ 2.00 u Mozzartbet

Obe selekcije su na startu osvojile po bod ali sigurno da Austrijanci mogu biti zadovoljniji. Oni su gostovali u susednoj Sloveniji kod selekcije koja je, kao i oni, igrala u osmini finala Evropskog prvenstva, dok su Skandinavci igrali u dalekom Kazahstanu i meč završili bez golova. Naravno, nije ni Kazahstan ”mačiji kašalj”, ali ako Haland i društvo pikirju prvo mesto u ovoj grupi morali su da pobede. Nije bilo ni sreće za Vikinge, pogađao je napadač Mančester Sitija i okvir gola, ali se mreža domaćina nije tresla. Austrajanci su odigrali dobro u Stožicama i pored toga što su Slovenci poveli posle jednog, onako, pomalo ”blagog” penala. Po kvalitetu nema mnogo razlike između ove dve selekcije, mada Austrijanci imaju bolje rezultate u poslednje vreme. Na strani Norvežana je domaći teren i želja da najzad urade nešto posle niza neuspešnih godina. Golovi su naš izbor, a za GG3+ koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 2.00.

Rumunija – Litvanija – 1,2+ @ 1.55 u Mozzartbet

Jedan od fikseva dana svakako je duel Rumuna i Litvanaca u Bukureštu. Rumuni polako ponovo postaju selekcija za poštovanje, doduše još su daleko od onih rezultata devedesetih godina prošlog veka, ali na scenu je stupila generacija koja je igrala polufinale Evropskog prvenstva za mlade pre pet godina. Videlo se i u Nemačkoj da mogu biti tvrd orah za sve reprezentacije a zahvaljujući ubedljivom trijumfu nad Ukrajinom na startu EURA, kasnije su izborili plasman u nokaut fazu. Tamo je Holandija bila prejaka, ali i prolazak grupe je ocenjen kao uspeh. U prvom kolu su Rumuni protutnjali kroz Prištinu i slavili sa 3:0, pa se očekuje da i u drugoj utakmici grupe u C diviziji zabeleže trijumf. Svakako su prvi favoriti u konkurenciji Kosova, Kipra i Litvanije a, realno, nije im ni mesto u ovom društvu. Litvanci su izgubili na svom terenu od Kipra i teško da nešto mogu da očekuju u Bukureštu. Naš predlog je pobeda domaćina uz bar dve lopte u mreži selekcije sa baltika. Za 1,2+ kvota je 1.55 u kladionici Mozzartbet.

Ukupna kvota na tiketu za ponedeljak u kladionici Mozzartbet iznosi 9.08.

Izvor: Tiket dana (ponedeljak, 09.09.2024)Kladjenje.rs.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*